100 hely, amit meg KELL látogatnod Budapesten

Budapest, hiányzol!

Budapest, hiányzol!

3. Pizza King a Bosnyák téren

2014. november 25. - BP LOVER

A Pizza King enyhén szólva sem a legjobb pizzákat szállítja házhoz, de mivel baromira olcsók, így sokan rendelnek tőlük. Szinte nem telhetett el olyan hét, hogy ne találkoztam volna a futárjukkal a munkahelyemen, vagy valamelyik ismerősnél. Nem mellesleg tényleg igyekeznek tartani a kiszállításra vállalt szűk 40 perces keretet, de a legjobb dobásuk mégis a Bosnyák téren található pizzéria.

Ez az a hely, ahol láttam már arab srácokat kajálni, roma családot ünnepelni, fiatalokat valamilyen szláv nyelven társalogni és amúgy is, fiatalokat és öregeket egyaránt. Ahogy a kiszállításnál is, a pizzériájukban is nagyon barátiak az árak. De nem ez a hely fő vonzereje, hanem a Torkos pizza nevű féláras akció, illetve a karaoke party.

pizzaking.jpg

A Torkos pizza nevű promóciójuk keddenként és szombaton lehetővé teszi, hogy minden pizzájukat féláron lehessen megenni a helyszínen. Ennek megfelelően ezeken a napokon tömve van a hely, s kis szerencse kell ahhoz, hogy asztalt találjunk.

Természetesen felmerülhet a kérdés, hogyan lehet a már amúgy is jó árú pizzákat féláron, tehát 600-800 forintért megkapni? Hát úgy, hogy ilyenkor a pizzák minősége erősen közelíti az ehetetlent, már trükkösen vékony tésztás pizzát kérve is olyan vastag tésztát kaptunk, hogy a söröskorsó majdnem elveszett mellette, persze a feltét valahogy elfogyott sütés közben. Így a fele tészta a tányéron marad, rögtön más kontextusba helyezve az ár/érték arányt, az embereknek azonban úgy tűnik, ez teljesen megfelelő. Az is igaz, hogy nincs sok olyan étterem ma Budapesten, ahol az ember a párjával 1500 forintért megeszik két pizzát, akármilyen is legyen..

A Pizza King másik erőssége a karaoke party szerdán és pénteken. Miért erősség? Mert mind a Torskos pizza, mind a karaoke party napokon dugig van az étterem, nekem ez azt mutatja, hogy ezek erősségek. A karaoke partynál a jól bejáratott dj lejátssza a jól bejáratott karaoke számokat, a jól bejáratott társaságnak. Mint egy nagy család, kb. 90%-ban ugyanazok az arcok vannak minden party-n. Tompos Kátya Magányos csónak, Majka Belehalok, John Lennon Imagine, néhány rock klasszikus, na ezeket biztos hallani fogod, ha beülsz egy ilyen partira.

Az egy dolog, hogy valaki szereti-e a karaokét, vagy sem, de a Pizza King olyan akciókat is szokott tartani a zenés esteken, hogy egy 4 centes whiskey-t ad ingyen a korsó sör mellé, akciósan adja a koktélokat, nagyobb tételben olcsóbb a szesz, és más hasonlók - így pár kör elfogyasztása után az ember valóban úgy érezheti, hogy elveszett benne egy X-faktor. Volt szerencsénk az első asztalnál ülni az énektér mellett és amikor már harmadszor rúgta a nyakunkba az asztalt egy társaság az önfeledt Mennyország tourist közben, akkor megtanultuk, hogy nem érdemes előre ülni. :)

Mi maradt még ki? A kínálatnál még érdemes megjegyezni a borokat, abból is van néhány, bár sohasem sikerült nem meleg bort kapnunk, van menza, amit nagyon sokan felkeresnek, hogy elfogyasszják az 500-600 forintos ebédjüket, terasz, illetve igazi Bosnyák téri életérzés, ugyanis a nagy, panoráma ablakok közvetlenül a 3-as villamos Bosnyák téri megállójára látnak rá.

Kinek ajánljuk ezt a helyet? Mindenkinek, aki a Bosnyákon jár, üljön be egy pizzára karaoke napon, igyon akciós whiskey-t sörrel és egy estére rúgjon ki a hámból!

Pizza King

1014 Budapest, Thököly út 178/B.

47.519175,19.111372

pizza-king.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesthianyzol.blog.hu/api/trackback/id/tr276931893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek 2014.11.29. 12:07:19

Van ott masik pizzeria is csak az nem fizetett a reklamert. Amugy hol van innen a folklor??(ertem ezalatt: regi es uj tortenetek: verekedesek, templom 1956, Papcsak ellenes tuntetes, Fideszes ingyenkrumpliosztaskor nyugdijashaboru, a regi piac stb stb.??).

Bicepsz Elek 2014.11.29. 12:08:48

Amikor meg a villamos bejart a keletiig(elotte meg tovabb(?). Ossze lehetne gyujteni a folklort.
süti beállítások módosítása