100 hely, amit meg KELL látogatnod Budapesten

Budapest, hiányzol!

Budapest, hiányzol!

0. Az igazi Budapest

2014. november 22. - BP LOVER

Budapest, Budapest, de csodás.. mindenki ismeri ezt a nótát, de milyen is az a csodás Budapest? 14 évet Budapesten töltve számtalan alkalommal mérgelődtem, hiszen ha Budapestről van szó, akkor mindig vagy valami nagyon drága és hipszter dolgot említenek a blogok/újságok, vagy valami nagyon szar, veszélyes helyet.

De hol van az a Budapest, amit a normális emberek ismernek? Azok, akiknek a 100.000 forint is sok és nincs pénzük beülni egy 15000 forintos ebédre, vagy meginni egy sört egy ezresért? Hova lehet kiszabadulni a panelből, vagy a 100 éves bérházból, s hogyan lehet megismerni az igazi Budapestet?

A 2000-es évektől belaktam Budapestet, kezdve a 22. kerülettel, Budatéténnyel, aztán utána a 11. kerülettel, majd sorban jött a X. kerület, Újpest, Zugló, hogy a rövidebb beugrókat ne is említsem. És mindegyik albérletem imádtam, hiszen mindegyik más és más volt. A diákkerület 11., a lakótelepi Újpest, az isteni Zugló - mind magába foglalt olyan helyeket, amit szívesen ajánlanék mindenkinek, ezeket a helyeket mindenkinek látnia kell.

Ezért elhatároztam, hogy 100 bejegyzésben megemlítem azt a 100 helyet, vagy dolgot, amit mindenkinek ki kell próbálnia Budapesten. Ezek nem elit helyek lesznek, sőt, sokszor majd el fogtok gondolkozni azon, hogy ebben meg mi a jó? Aztán kipróbáljátok és rájöttök, ez az igazi Budapest, nem ami a tévében van!

Figyelmetekbe ajánlom Faceook oldalunkat, ahol értesülhettek a legújabb bejegyzésekről, itt elérhetitek: https://www.facebook.com/budapesthianyzol

Legyetek a vendégeim és szóljatok hozzá a tartalomhoz, illetve ha valamit rosszul tudnék, javítsatok ki. A saját történeteket is szívesen várom, soron kívül kikerülhetnek az oldalra.

Sok-sok budapesti pillanatot kívánok mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesthianyzol.blog.hu/api/trackback/id/tr76929675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaktanár 2014.11.24. 22:55:05

na, és hova költöztél, és miért?:)

Bicepsz Elek 2014.11.29. 12:14:48

Ha mar kajak: Oktogon bisztro, Hambizabaldak, Ormeny etterem a Keleti mellett a Felvonulasi ter fele. Az Orson a fabodes kajaldak(ha meg megvannak).
süti beállítások módosítása