100 hely, amit meg KELL látogatnod Budapesten

Budapest, hiányzol!

Budapest, hiányzol!

2. Wikinger a Móricz Zsigmond körtéren

2014. november 23. - BP LOVER

A Wikinger hamburgeres az a hely, ahol igazi rosszarcú szakácsok sütik a hamburgert és mégis mosolyogva köszöntenek, ha már sokadszorra ülsz be és ahol tutira nem vernek át romlott hússal, vagy megrohadt zöldségekkel. Egy olyan hely, ahova a Budapestiek fele már biztosan beugrott egy jó hambira. Az a hely, amit ha véletlenül Budapesten jársz, 100%, hogy felkeresel és már órákkal az érkezés előtt csorog a nyálad, ahogy a frissen sütött óriásburgerre gondolsz.

wikinger-suto.jpg

(Kép forrása: Wikinger Facebook, 2012)

Mi akkor ismertük meg ezt a helyet, amikor még az ELTE Nagytétényi úti kollégiumában laktunk, anno ugyanis a Móriczról indult az azóta már átszervezett/átnevezett 3-as és piros 3-as busz. Szintén a Wikinger volt az a hely, ahol a szombat esti buli után fel lehet tölteni a szénhidrát raktárakat, vagyis be lehet tolni egy tutira jó hamburgert. Véget ért a buli a Zöld Pardonban reggel 4-kor, irány a Móricz egy hambira!

Na ez utóbbi tétel a honlapjukat csekkolva már megváltozott, ugyanis a Wikingert jó 1 évig folyamatosan átépítették és csak az oldalukban álló kis gyros-osban volt csökkentett módú kiszolgálás, s úgy látszik, hogy azóta már csak 11 és 22 óra között vannak nyitva. Mindegy, a hely értékéből ez nem von le semmit, de számomra érthetetlen, miért nem éri meg kiszolgálni a sok éhes bulizót...

Mikor menjünk tehát?

Ahogy a fenti példa mutatta, 11 és 22 között, de főleg akkor, ha egy ezresből egy jót akar enni az ember. A belépés után egy néninél lehet kifizetni a rendelést, majd azzal sorban állni a hamburgersütő résznél. Nincs is annál jobb, amikor az ember megérkezik hozzájuk csont éhesen, majd ott áll és nézi, ahogy az egyik szakács összeállítja a hambit.

Először is feldobja a húst a sütőlapra és az elkezd sülni. És isteni illatokat szállítani az egyre éhesebb gyomor felé. Aztán fogják a sajtot és rárakják a majdnem megsült husira. Közben ráütik a tojást a sütőlapra, ráteszik a friss májat és ez így egyben sül. Ja, és a bacon is ott olvadozik a lapon! Majd megpirítják a bucit és fél perc alatt összeállítják a kért hambit. És már kiabálják, "Marhajó!". (Persze nem minden burgerben van tojás, máj, bacon..)

wikinger-hamburger.png

Bankkártyát elfogadnak, és a legjobb megoldás az, ha a Wikingerbe betérve mindjárt nem csak a hambit rendeljük meg a pénztáros nénitől, hanem egy jó korsó sört is. Elegánsan adjuk át a kártyát, majd a kapott blokkal álljunk oda a hambisütős részhez. Az egyik szakács lecsapolja a sört, ezután helyet is lehet foglalni, persze ki az, aki nem szeretné fél méterről nézni, hogy sül ki az isteni hús?

Ugyanitt gyros tálat is magunkba tömtünk vagy ezer alkalommal, barátnővel, feleséggel érkezők előnyben, hiszen ők a saját gyros táljuk és a korsó sör mellé még meg fogják kapni az asszony gyros tálának felét is, az adag ugyanis hatalmas. (Bónuszként a hamburgerzabálók megtekinthetik Puzsér Róbertet is, akit többször láttunk a Wikingerben, ahogy a kajájába temetkezve próbálja legyűrni a 2000 kilokalóriát.)

Mikor nem érdemes menni? Vasárnap dél körül, mert akkor a hely egy nyugdíjas otthonná válik, persze van kifőzdei rész is (ez amúgy kit érdekel a hambi mellett?), és ekkor a nyugdíjasok elfogyasztják békebeli vasárnapi ebédjüket, a hely meg 100%-ot lassul. És persze nem érdemes nemzeti ünnepeken sem felkeresni őket, eddig még nem tudtuk kideríteni, milyen alapon nyitnak ki mondjuk március 15-én, vagy augusztus 20-án és milyen alapon nem - elég vicces volt a vidéki rokonsággal átbumlizni Pestről a Móriczra a beígért óriás hambiért, hogy aztán kiderüljön, a hely egyes nemzeti ünnepeken zárva tart. És még ekkor sem anyázol nagyon, hiszen tudod, hogy nem sokára úgyis visszatérsz :)

Wikinger Bisztró

http://wikinger.hu

47.4778899,19.0466295

wikinger-google-maps.png

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesthianyzol.blog.hu/api/trackback/id/tr496927011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vaitouda 2014.11.24. 22:42:27

Nem nagyon vágom:
1. vagy túl sok a fizetett hamburger büfés poszt mostanában az indexen
2. vagy hamburger baszta az ügyeletes blogketreces édesanyját
(Személy szerint nem hiszem, hogy ennyi blogírónak hamburger lenne az édesapja)

Komolyan, milyen újabb, felfedezős dolgot lehet még írni a retkes budapesti hambugeres büfékről?
Szerintem semmit.
Ugyanaz mindenhol, és drágán.
Ismerjük a fizetett gasztroblog fogalmát, de ennyi csoda tényleg nincs BP-n.

lifelike 2014.11.24. 23:04:16

vannak jó hamburgeresek, minden századik
érdemes figyelmet szentelni nekik, mert jó kaja (tud lenni)
ez a wikinger szerintem nem az

Lordhell 2014.11.25. 00:44:45

@lifelike:
De pediglen igencsak jól esik, egy szombat esti buli után, falni egy marhajót. Mellesleg mondj egy jót, ahol nem horror áron adják a finom hambit, amivel jól lehet lakni.

na__most__akkor 2014.11.25. 07:08:21

Háromszor ettem ilyesmit az utóbbi 20 (30?) évben.
Először, utoljára és sohatöbbé.

Egyétek!!! Meg még olvassátok hozzá a reklámokat!!

Ja, és töltsétek le az ALKALMAZÁST...

Nick Leeson 2014.11.25. 07:59:19

Lassan tényleg uncsi a hamburgeres poszt! Igen, lássuk be az utóbbi néhány évben lezajlott egy hamburgeres forradalom. Vége a fagyasztott húsból, ketchup, mustár , sajt, saláta kombóval gyártott hambiknak. Szinte mindenhol saját szósz van, házi vagy nem házi de igényes buci, saját készítésű hús, stb. Lassan teljesen felesleges lesz ezekről tudósítani, mert ahol nem ezt teszik a vendég elé, annak rövid időn belül úgyis reszeltek...

Indus 2014.11.25. 08:15:42

Az igazán komoly hajnali hamburgerező a Körtéren nem ez volt - bár meglepően közel van hozzá - hanem ettől vagy húsz-harminc méterre, a hetes busz megállójánál egy kis pavilonban lévő "dögburgeres" (már lebontották).
Puffancs, húspogi, kissé csípős mustár, csalamádé, saláta (csak mutatóba) hagyma, ketchup.... nyam!
Gyógyír volt a megviselt gyomornak!

hekhekhekhekkinen 2014.11.25. 08:50:14

Gondolom trollkodsz, mert 2014-ben már csak a legalja panelprolik tesznek csalamádét a hamburgerbe.

Indus 2014.11.25. 10:05:36

2014-ben?
Olvasni, értelmezni.
A múlt idő nyelvtanból megvan? (pl. volt, lebontották, volt)

oszt jónapot 2014.11.25. 10:06:03

a Wikinkerben a húspogácsa nagyon pszichó, de a csirkés burgerek rendben vannak.

marcijuli 2014.11.25. 10:57:39

"a Budapestiek fele már biztosan beugrott": akkor én a másik fele lennék... Tényleg a Móriczra jár el hambizni a budapestiek fele? (bocs, hogy nem nagybetű, mert minek is?)
Nagyon furcsa kis poszt ez...

Zephyrous 2014.11.25. 12:06:48

Itt lehet olvasni a tesztet: burger.blog.hu/2013/08/28/bpburger_70_wikinger_bisztro

A Wikingerben egyszer ettem, akkor megfogadtam, hogy soha többé, annyira szar minőséget képviselnek!
Hiába néznek ki jól a kajáik, ha egyszerűen nem finomak. Ha már Móricz, akkor Bajor Söröző! Jó sörök nagy választéka + igazi marhából készült, finom burgerek, házi burgonyával, elérhető áron! (Wikingertől 100 méterre van)

Summázva: Wikingerben részegen se egyél, mert S.Z.A.R.!

Zephyrous 2014.11.25. 12:09:26

@Lordhell: "Mellesleg mondj egy jót, ahol nem horror áron adják a finom hambit, amivel jól lehet lakni."
Tessék: burger.blog.hu/2013/08/27/a_kilenc_legjobb_hamburger_1000_forint_alatt

ditke26 2014.11.25. 13:23:27

A WIKINGER az egyik LEGROSSZABB hamburgerező a városban. A marha húsnak romlott az állaga és a szaga, amit pedig utána következik otthon... hát az még rettenetesebb. Arról meg nem is beszélve, hogy soha de soha nem mosolyognak, köszönhetsz akármilyen hangosan, hogy viszlát, nem köszönnek vissza érthetően. (Kivéve persze, ha törzsvendég vagy, de és ha nem???) Ó és ha megkívánnál valami mást, mint hamburger, hát ne tedd! Minden más még rosszabb. Gulyás levest meg főleg ne kérj, mert a hozzávaló kenyeret egy óriási reklámszatyorból turkálhatod ki, amit a pult alól vesznek fel 15 perces villámsebességgel, szintén nem túl mosolygós fejjel... De persze, ha az ember hajnalban részegen közlekedik, bármi tűnhet finomnak/nemromlottnak/ehetőnek/ és bárki tűnhet kedvesnek/mosolygósnak/udvariasnak...

t0thl 2014.11.25. 13:44:37

A Bajor Söröző tényleg nagyon rendben van, bár tömegeket nem tudnak kiszolgálni.
Viszont a volt Bartók moziban is nyílt egy "semmi extra" nevű hely az is egész jó az áraik is barátságosak valamint finom csapolt sörük van.

Szerintem nagyon jó kaja a hamburger, ha finom, és elég sokféleképpen lehet variálni.
Van, hogy nincs kedve az embernek étterembe ülni, meg nem is adja magát a hangulat.
Én képes vagyok éjfélkor is keresni egy jó hamburgerest, ha rám jön....

hekhekhekhekkinen 2014.11.25. 16:13:17

@Muad\\\'Dib: Nem a hamburger prolis, hanem a csalamádés burger.
Szövegértelmezés.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.25. 23:57:50

Van olyan barom, aki egy hamburgerért kiad 1000 Ft-ot?

Ennyiből már rendes ételt is lehet enni. Néhány helyen 2 fogást is.

A hamburger továbbra is gyanús eredetű húsokból és zöldségekből készült szar, nem étel.
süti beállítások módosítása